Ситуація, коли на виборчих округах київського регіону здобули перемогу колишні проопозиційні кандидати, у цій кампанії не повториться.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції на тему: «Специфіка виборів у столичному регіоні: мажоритарні округи Київської області» заявив політолог Віталій Бала.

На його думку, сьогодні багато нинішніх депутатів, які йшли раніше під брендом «Батьківщина», хвилюються, чи опиняться вони в новому парламенті.

«Раніше з 13 округів на 10 перемогли кандидати від «Батьківщини», 1 - від «Свободи», 1 - від «УДАРу» та 1 самовисуванець. Ми не бачили жодного представника Партії регіонів у Києві. Такого більше не повториться», - акцентував він.

І зазначив, що багато депутатів хочуть потрапити до списків: «малюють сценарій, блоки, проводячи соцдослідження. Буде популярна тема миру. «Чому вони виступають за мир. Тому що більшість людей - за мир», - сказав Бала.

Він також припустив, що після всіх з'їздів кандидати, побачивши себе у списках, кинуться на вибори в мажоритарні округи. «Насамперед, це стосується Києва та Київської області». Шансів у депутатів-парашутистів буде дуже мало.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом