Зведенням «Стіни» всі проблеми безпеки не вирішити. Про це в коментарі Forum'у заявив народний депутат України (фракція УДАР) Павло Розенко.

«Безперечно, проект «Стіна» передбачає захист національної цілісності нашої держави. Це може бути одним з елементів захисту. Хоча депутати не проінформовані, в якій формі має бути реалізований цей проект», - заявив він.

Він також додав, що на кордоні не буде встановлено загороджувальне зміцнення за принципом Берлінської стіни. «Швидше за все, це буде набір інженерних засобів», - припустив він.

«Розраховувати, що ми збудуємо стіну, і всі проблеми відпадуть, не варто. Це перебільшення, більше схоже на передвиборне гасло. Якщо ми насправді хочемо убезпечити країну, основні зусилля, безумовно, потрібно спрямувати на інші підходи до фінансування Збройних сил, постачати ЗСУ сучасну техніку, обладнання. Необхідно створити сучасну армію в Україні», - впевнений Розенко.

Також парламентарій наголосив, що необхідна й дипломатична робота.

«Це комплексне питання. Підвищуючи обороноздатність країни, модернізуючи Збройні сили, а також провівши міжнародне співробітництво, ми зможемо забезпечити територіальну цілісність і незалежність країни», - акцентував «ударівець».

Нагадаємо, що в Україні оголошено про запуск проекту під назвою «Стіна» для зміцнення українсько-російського кордону.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

82