Президент Росії Володимир Путін розпорядився з 10:00 11 вересня провести раптову перевірку бойової готовності Східного військового округу і перевірити кілька федеральних міністерств, відомств та адміністрацій регіонів округу на готовність до роботи в умовах війни, заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Відповідно до його (Путіна. - Ред.) розпорядження сьогодні з 10:00 мск війська ПВО, а також з'єднання та військові частини, які дислокуються на її території, привести в бойову готовність «повна», - наказав Шойгу.

Глава Міноборони доручив вивести органи військового управління та війська на полігони, де здійснюватиметься підготовка до призначення на контрольних заняттях і тактичних навчаннях.

Особливу увагу під час перевірки буде приділено перегрупуванню військ на великі відстані як пріоритетному завданню Східного військового округу. Також на перевірці будуть розгорнуті системи управління матеріально-технічного та медичного забезпечення.

Також Шойгу повідомив, що разом із раптовою перевіркою військ ПВО Путін доручив Міноборони разом з Головним управлінням спеціальних програм перевірити кілька федеральних міністерств, відомств та адміністрацій регіонів округу на здатність виконувати завдання в умовах воєнного часу.

За словами глави Міноборони, будуть перевірені, зокрема, Мінпромторг, Мінкомзв'язку, Мінтранс, Росдрук, Росзв’язок, Росавіація, Росзалізниця, Росжелдор, Росморрічфлот та підвідомчі їм організації, а також адміністрації Забайкальського, Приморського, Хабаровського і Камчатського краю та Амурської і Сахалінської областей.

Як раніше повідомляв ForUm, за словами Путіна, Росія не має наміру втягуватися у нову гонку озброєнь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32