Другий російський гуманітарний конвой для мешканців Донбасу стоїть без руху біля кордону з Україною в Ростовській області, заявив заступник глави МНС РФ Володимир Степанов.

За його словами, вантажі гуманітарної допомоги стоять без руху поблизу міста Донецька Ростовської області на кордоні.

«Ми зібрали близько двох тисяч тонн. Це предмети першої необхідності, медикаменти, продукти харчування, обладнання для очищення води, пересувні електростанції та інші супутні види товарів, які необхідні сьогодні населенню південного сходу України», - сказав Степанов.

Він також зазначив, що затримка з доставкою допомоги пов'язана з тим, що попередній план, який був узгоджений раніше з українською стороною, так і не реалізований.

У свою чергу, заступник голови регіональної делегації Міжнародного Червоного Хреста Бруно Ускіне, відповідаючи на запитання про участь представників МЧК у супроводі гумконвою, зазначив, що 16 представників МЧК перебувають у Ростовській області, однак проблема полягає в тому, що «немає згоди ні з боку Росії, ні з боку України».

«У нас немає згоди ні з боку Росії, ні з боку України щодо питання просування колони, йдеться про письмову згоду, де має бути прописано, що МЧК повинен супроводжувати гуманітарний конвой», - пояснив Ускіне.

Раніше ForUm повідомляв, що другий гуманітарний конвой з Росії вже стоїть у машинах на території РФ, однак, що знаходиться у них, поки невідомо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом