Мер Миколаєва Юрій Гранатуров запевнив мешканців міста, що поки не йдеться про перехід школярів на шестиденну форму навчання, про відключення газу і віялові відключення електроенергії.

Про це, як повідомляє прес-служба міськради Миколаєва, він сказав в ефірі телекомпанії «НІС-ТВ».

«Городянам потрібно готуватися просто до зими. Звісно, що в державі є складнощі, але найбільший наш ворог - паніка і занепадницькі розмови. Я хочу запевнити всіх миколаївців: усе буде добре. Поки не йдеться про перехід школярів на шестиденку і збільшення канікул, про відключення газу і віялові відключення електроенергії», - підкреслив він.

Разом із тим мер Миколаєва зазначив, що «прес-служби, які подають подібного роду інформацію, повинні це робити виважено, спокійно і фактично точно».

«Миколаїв ніколи не замерзав, не замерзне і цієї зими. Ми простежимо за цим. Місто веде стандартну підготовку до опалювального сезону, щотижня проводяться штаби з підготовки до зими. Готується Миколаївська ТЕЦ, готується «Облтеплокомуненерго»», - акцентував Гранатуров.

За його словами, ліміти на газ визначені достатні для того, щоб почати в потрібний час запуск тепла.

«Якщо погодні умови дозволятимуть, ми включимося якомога пізніше. Наше завдання - економія газу на 30%. Є суттєві напрацювання у цьому питанні. Будуть задіяні джерела альтернативного теплопостачання: у котельнях кількох бюджетних організацій будуть змонтовані установки, що працюють на альтернативному паливі, в тому числі й електростанція, яка працює на насіннєвому лушпинні», - розповів він.

Як повідомляв ForUm, Міністерство енергетики та вугільної промисловості погодило застосування з 29 серпня графіків аварійних відключень електроенергії побутовим споживачам, у той час як промислових споживачів аварійні відключення не торкнуться.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63