Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила в середу, що виступає за ухвалення нового пакета санкцій ЄС проти Росії.

«Ми виступаємо за введення цих санкцій, і я сподіваюся, що незабаром буде прийнято відповідне рішення», - сказала Меркель, виступаючи в німецькому парламенті, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Associated Press.

Вона визнала, що ситуація на сході України поліпшилася, проте «немає достатньої ясності» щодо подальшого виконання положень плану з нормалізації обстановки.

Нагадаємо, держави-члени ЄС схвалили шляхом письмової процедури пакет чергових обмежувальних заходів стосовно Росії. При цьому Фінляндія призупинила набуття чинності нових санкцій ЄС.

Зазначимо, що нові санкції, як очікується, передбачатимуть обмеження доступу до ринку капіталу, оборонної промисловості та продукції подвійного призначення. Як повідомляли The Financial Times і The Wall Street Journal, заходи ЄС торкнуться оборонних підприємств («Оборонпром», Об'єднана авіабудівна корпорація, Уралвагонзавод і концерн «Калашников»), енергетичного сектору («Газпром нафта», «Транснафта» і «Роснафта»), а також фінансового сектору (Сбербанк, ВТБ і низка інших російських держбанків).

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв напередодні заявив, що якщо Брюссель запровадить санкції проти Росії, Москва дасть на них «асиметричну відповідь». Як один з можливих заходів Медведєв назвав закриття російського повітряного простору для західних авіакомпаній.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47