«Стіна» стане не символом свободи, а показником слабкості влади. Таку думку Forum'у висловила народний депутат України (група «За мир і стабільність») Віталіна Дзоз.

«Стіна», яку планує побудувати між Україною і Росією українська влада, розділить не дві держави, а один народ. Парадоксально, але проект «Стіна», від початку задумана як піар-технологія окремого політика, несподівано стала стратегічною оборонною ініціативою для цілої країни», - зазначила нардеп.

Парламентарій вважає, що Україні сьогодні потрібні ресурси на більш важливі об'єкти. «Чому окремі політики вважають, що стіна для України сьогодні набагато важливіша, ніж об'єкти соціальної сфери? Невже в країні немає інших проблем? Країні потрібні лікарні, школи, дитячі садки. Попереду зима, а в країні немає ні газу, ні вугілля в достатній кількості. У країні йде війна, наближаються і гуманітарна, і демографічна катастрофи. Але виявляється, що план дій «Відновлення України» - це бетонні блоки, рови і колючий дріт», - підкреслила політик.

Парламентарій додала, що «в державному бюджеті на такий масштабний проект грошей просто немає, а фінансова і технічна допомога міжнародних партнерів не йтиме нескінченно».

«Стіна не захистить Україну від уявних ворогів. Можна побудувати стіни і фортеці, відгородитися від усього і всіх, заборонити інакодумство і ввести цензуру. Але чи стануть від цього люди в Україні, чи стануть наші діти хоч трохи щасливішими?», - резюмувала Дзоз.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував запуск проекту під назвою «Стіна» з метою зміцнення українсько-російського кордону.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41