Підготовлені Європейським союзом додаткові санкції проти Росії набудуть чинності найближчими днями в разі відсутності нових кроків з деескалації конфлікту на сході України, заявила міністр зовнішньої торгівлі Фінляндії Леніта Тойвакка.

«Ясно, що санкції набудуть чинності найближчими днями, якщо Росія не зробить додаткових зусиль (для нормалізації ситуації в Україні. - Ред.)», - заявила Тойвакка.

За її словами, «укладення перемир'я недостатньо (для відмови від санкцій. - Ред.)».

При цьому Тойвакка визнала, що взаємні санкції ЄС і РФ становлять неабияку загрозу для Фінляндії. «Ця низка санкцій небезпечна. Ми не знаємо, які сфери будуть порушені можливими російськими контрсанкціями. А головна небезпека - неможливість визначити, як довго триватиме ця криза», - пояснила вона.

Тойвакка також запевнила, що її країна не заперечує проти розроблених ЄС додаткових санкцій проти Росії, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Bloomberg.

«Фінляндія погодилася на ці санкції у тому вигляді, в якому їх нам запропонували. Була проведена велика підготовча робота, і наші чиновники активно працювали над тим, щоб негативний вплив (санкцій. - Ред.) на Фінляндію не був необґрунтовано великим», - заявила вона.

Як повідомляв ForUm, нові санкції ЄС набудуть чинності після опублікування в Офіційному журналі через кілька днів. У російському уряді не виключили введення обмежень на проліт літаків над територією РФ, якщо країни Заходу запровадять нові секторальні санкції проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32