Україна несе всю відповідальність за катастрофу малайзійського «Боїнга-777», і якби Київ вирішував свої внутрішні проблеми без використання армії, трагедії б не сталося. Про це міністр оборони РФ Сергій Шойгу у середу, 10 вересня, заявив на зустрічі з колегою із Малайзії Хішамуддіном Хусейном, який приїхав на зустріч для координації розслідування трагедії.

«Катастрофа сталася в повітряному просторі України, яка несе повну відповідальність за те, що трапилося», - сказав Шойгу.

За його словами, якби Україна вирішувала свої внутрішні проблеми без застосування Збройних сил, трагедії з авіалайнером не сталося би.

«Якби Україна вирішувала внутрішні проблеми без застосування Збройних сил, без того кровопролиття, яке було останній місяць, без застосування важкої артилерії, у тому числі ракетної, без застосування авіації - вертолітної, штурмової, винищувальної, - переконаний, що цієї трагедії не сталося б», - підкреслив російський міністр, звертаючись до Хусейна, повідомляє РІА «Новости».

Шойгу ще раз висловив співчуття у зв'язку із загибеллю пасажирів та членів екіпажу, а також особисто Хусейну, в якого у катастрофі загинули родичі.

Нагадаємо, прем'єр Малайзії Наджіб Разак заявив, що попередній звіт про розслідування причин загибелі «Боїнга-777» в небі над Україною «досить переконливий».

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня 2014 року літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам - Куала-Лумпур, зазнав катастрофи у Донецькій області в Україні. На борту перебувало 298 осіб. Усі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом