Міністерство закордонних справ України не знає, де перебуває другий гуманітарний конвой Російської Федерації, який збиралися доставити на Донбас, заявив спікер МЗС Євген Перебийніс.

«Нам достеменно невідомо, де знаходиться цей гуманітарний конвой, але консультації з цього приводу з російською стороною тривають. Так само як і з Міжнародним комітетом Червоного хреста. Я хотів би підкреслити, що уряд України розглядає це питання в комплексі напрямки гуманітарної допомоги від інших держав», - зазначив Перебийніс.

Він додав, що понад десять країн готові надати гуманітарну допомогу Україні.

«На сьогодні готовність надати таку допомогу висловили цілий ряд держав: Франція, Італія, Швеція, Польща, Угорщина, Японія, Естонія, Швейцарія, Фінляндія, США, Німеччина і ряд інших держав. Також уряд України планує направити гуманітарну допомогу у ці області. На жаль, попри досягнуті попередні домовленості, у тому числі в рамках тристоронньої консультації контактної групи, досі незаконні збройні формування не дозволяють направити гуманітарну допомогу, яку підготував уряд України для цих районів», - заявив Перебийніс, повідомляє «РБК-Україна».

«Що стосується російської допомоги, то, як ми вже повідомляли, планується, що вона може бути поставлена залізничним транспортом, однак при цьому Росія повинна чітко дотримуватися всіх норм міжнародного права та законодавства України, згідно з яким така допомога може бути доставлена тільки після здійснення контролю відповідних контролюючих органів України, а також ця допомога повинна бути під контролем Міжнародного комітету Червоного хреста, який повинен взяти на себе відповідальність за її доставку, зберігання і подальший розподіл», - підкреслив Перебийніс.

Як повідомляв ForUm, Росія направила в Міністерство закордонних справ України ноту, в якій інформувала про намір підготувати новий гуманітарний конвой.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом