Моніторингова місія ОБСЄ почне застосування безпілотних літальних апаратів (БПЛА) на сході України в жовтні.

Про це заявив на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«З метою підвищення ефективності здійснення спеціальної місії моніторингу припинення вогню і ситуації на кордоні в серпні секретаріатом ОБСЄ у Відні був підписаний контракт на постачання спеціальної моніторингової місії безпілотних літальних апаратів. Очікується, що вони можуть почати роботу в регіоні вже у жовтні», - сказав директор департаменту.

Перебийніс також повідомив, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ може розширити зону своєї присутності в Донецькій і Луганській областях.

«Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Україні розпочала свою діяльність з моніторингу режиму припинення вогню відразу після досягнення відповідних домовленостей в Мінську 5 вересня. Зараз в Донецькій і Луганській областях перебувають 59 членів місії, які відстежують ситуацію на сході країни. Члени спеціальної моніторингової місії ОБСЄ перебувають у Донецьку, Луганську, Краматорську, Маріуполі. Очікується подальше географічне розширення зони присутності спеціальної моніторингової місії в цьому регіоні також було оголошено про набір додаткових спостерігачів до складу місії з числа громадян країн-учасниць ОБСЄ», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що найближчим часом очікується збільшення місії ОБСЄ з контролю режиму припинення вогню на 500 спостерігачів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32