Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва підтримує прийняття законопроекту про трансфертне ціноутворення. Про це Гонтарєва заявила у ході круглого столу, повідомляє кореспондент ForUm'у.

«Валютну виручку експортери ховають. Ми можемо шукати її тут, у банках, але знайти на швейцарських трейдерах, тому що не прийнятий законопроект про трансфертне ціноутворення. В Україну просто не завозять валюту», - сказала Гонтарєва.

На її думку, причиною зменшення припливу валюти є пильність регулятора.

«В Україні цю виручку знайде НБУ. Ми зможемо скасувати декрет про валютне регулювання, коли буде прийнятий цей закон. Запитувати, хто заважає прийняттю, хто не голосує, у мене не варто. У НБУ немає законодавчої ініціативи. Свої пропозиції ми подаємо через Мінфін. В Україні тому і перевибори. Не всі питання можна вирішити цим складом парламенту», - зазначила вона.

Гонтарєва зазначила, що за оцінками НБУ, зараз «під матрацами в населення з банківської системи витягнуті приблизно 4 млрд доларів».

Нагадаємо, Національний банк України ввів адміністративні обмеження, що стосуються продажу валютної виручки експортерами.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом