У Міністерстві екології та природних ресурсів України люстрували 10% співробітників, які мали стосунок до попередньої влади. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу повідомив міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник, підбиваючи підсумки роботи за перше півріччя.

«За оцінками експертів, Міністерство екології та природних ресурсів України на порядок частіше за інші урядові відомства люструє співробітників, які, маючи відношення до попередньої влади, зловживали своїми повноваженнями. Починаючи з березня, нами було проведено всебічне розслідування діяльності попередніх керівників міністерства. На основі цього було звільнено 10% з 211 співробітників. Зокрема, це всі заступники міністра, троє радників міністра, четверо директорів департаменту, один заступник директора департаменту, один начальник управління і троє начальників відділу», - зазначив він.

За словами міністра, за порушення присяги держслужбовця своїх посад позбулися ряд керівників Державних екологічних інспекцій територіальних органів.

«Всі ці чиновники автоматично втрачають свій стаж і позбавляються всіх привілеїв, передбачених законом», - підсумував Мохник.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом