Голова Ради суддів адміністративних судів Микола Кобилянський заявляє про рішення 28 суддів судів анексованого Росією Криму і Севастополя перевестися в суди на материкову частину України. Про це він сказав в ході засідання Ради суддів адмінсудів у вівторок.

Голова нагадав, що 25 квітня Рада суддів ухвалила рішення про правовий і соціальний захист суддів Криму і Севастополя та членів їх сімей, згідно з яким зазначеним суддям гарантується право на переклад в суди на материкову частину України.

Кобилянський підкреслив, що до прийняття рішення президентом Петром Порошенком про переведення цих суддів їм гарантується право на прикріплення до штату суден того ж рівня та спеціалізації на підставі наказу голови відповідного суду.

За його інформацією, з березня жоден суддя, який виявив бажання перевестися, переведений не був, передають «Українські новини»

Проте більшість суддів дійсно прикріплені до штатів судів, а судова адміністрація збільшила кількість посад суддів у Одеському, Дніпропетровському, Київському окружних адміністративних судах і Окружному адмінсуді міста Києва.

Кобилянський підкреслив, що з 28 суддів, які бажають перевестися, - шість є суддями Окружного адміністративного суду Криму та Окружного адмінсуду Севастополя.

На даний момент троє з цих суддів прикріплені, а троє - залишаються неприкріпленими.

В ході засідання Рада суддів ухвалила рішення, яким зобов'язав голів Київського окружного адмінсуду, Окружного адмінсуду міста Києва видати відповідні накази про прикріплення цих суддів до штату зазначених судів.

Нагадаємо, станом на 5 серпня 52 із 479 суддів, які працювали в судах Криму, вирішили продовжити роботу у інших регіонах України після анексії півострова Росією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом