Слідча група з розслідування причин катастрофи малайзійського літака MH17 оприлюднить свою остаточну доповідь протягом року з моменту авіакатастрофи. Про це повідомляється на сайті ради безпеки Нідерландів.

«Попередній звіт оприлюднив перші висновки проведеного розслідування. З цього моменту, слідча група працюватиме для отримання остаточної доповіді. Рада прагне опублікувати цей звіт протягом одного року з моменту катастрофи», - повідомив глава голландського Радбезу Тьїббе Яустра (Tjibbe Herman Jan Joustra).

За його словами, у вівторок оприлюднені перші результати розслідування щодо зовнішніх причин катастрофи MH17. «Будуть необхідні додаткові дослідження, щоб визначити причину з більшою точністю. Рада безпеки вважає, що додаткові докази стануть доступні для розслідування в майбутній період», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з інформацією, результати попереднього звіту були відправлені низці держав, що беруть участь у розслідуванні (Малайзія, Україна, Росія, Великобританія, США та Австралії) на розгляд й уповноважені представники відправили реакцію. Рада безпеки Нідерландів вивчила отримані пропозиції і внесла зміни до звіту, де це необхідно.

У повідомленні також зазначається, що для подальшої роботи необхідні додаткові дослідження, щоб більш точно визначити причини катастрофи і те, як літак розпався. «Рада вважає, що додаткові докази стануть доступні в майбутній період. З цього моменту, дослідницька група почне працювати в напрямі одержання остаточної доповіді про розслідування. Рада прагне опублікувати доповідь протягом одного року з моменту катастрофи», - сказано в інформації.

Нагадаємо, в тексті попередньої доповіді Ради безпеки Нідерландів йдеться, що малайзійський «Боїнг-777», що зазнав катастрофи в небі над Донецькою областю 17 липня, був технічно справний і розпався у повітрі внаслідок влучання в нього великої кількості об'єктів ззовні.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом