Малайзійський «Боїнг-777», що зазнав катастрофи в небі над Донецькою областю 17 липня, був технічно справний і розпався у повітрі внаслідок влучання в нього великої кількості об'єктів ззовні, йдеться в тексті попередньої доповіді Ради безпеки Нідерландів.

«Рейс MH17 - Boeing 777-200 «Malaysia Airlines» розпався в повітрі, ймовірно, внаслідок структурних пошкоджень, спричинених влучанням ззовні великої кількості об'єктів високої енергії», - йдеться у попередньому звіті про розслідування катастрофи літака, який був опублікований у вівторок Радою безпеки Нідерландів.

У звіті підкреслюється, що експертам поки не вдалося провести детальне вивчення уламків, однак наявні зображення показують, що частини уламків були пронизані в численних місцях. Характер пошкодження фюзеляжу літака і кабіни узгоджується з тим, чого можна очікувати від великої кількості об'єктів з високою енергією, які потрапляють у літак ззовні.

«Цілком ймовірно, що це пошкодження призвело до втрати структурної цілісності літака, через що він зруйнувався в польоті. Це також пояснює раптове припинення реєстрації даних з самописців, і втрату контакту з керуванням повітряним рухом та зникненням літака з радарів», - вважають експерти, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Також у звіті йдеться, що повне прослуховування спілкування між членами екіпажу в кабіні, записане на бортові мовні самописці, не виявило ніяких ознак технічних несправностей або надзвичайної ситуації на борту.

«Не було жодного попереджувального сигналу, який було би чути в кабіні, що міг би вказувати на технічні проблеми», - встановила експертна комісія.

Також реєстратор даних рейсу не зареєстрував жодного попередження систем літака, і параметри авіаційних двигунів відповідають нормальній роботі під час польоту. У радіозв'язку з Керуванням повітряним рухом України підтвердили, що жодного екстреного виклику не було зроблено екіпажем кабіни.

«На основі наявної історії обслуговування літака, він був придатний до польотів, коли він вилетів з Амстердама, і не було жодних технічних проблем. Літак був укомплектований кваліфікованим і досвідченим екіпажем», - підкреслюється в звіті.

Нагадаємо, в Україну прибула спеціальна команда малайзійських експертів, які мають намір відвідати й обстежити місце катастрофи Боїнга-777, збитого в Донецькій області. До групи з 69 осіб входять криміналісти, фотографи, фахівці з озброєння та низка інших експертів.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи на сході України 17 липня. На його борту перебувало 298 осіб, усі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади й один - Нової Зеландії.

Донині вдалося ідентифікувати останки 193 жертв катастрофи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом