Підписаний в Мінську Протокол про припинення вогню - це тільки перший крок на шляху встановлення миру, також необхідно, щоб так звана «партія війни» перестала диктувати свої умови.

Про це заявив лідер КПУ, народний депутат України Петро Симоненко.

«Необхідно подолати безліч перешкод, щоб на Донбасі налагодилася мирне життя. Для цього переговорний процес необхідно продовжити. Компартія виступає на підтримку миротворчого процесу. Незважаючи на деякі дискусійні моменти, в цілому підписаний у Мінську Протокол відповідає тим миротворчим установкам, які раніше відстоювала Компартія. І за яку зазнає переслідувань»,- зазначив Симоненко.

Він нагадав, що, зокрема, комуністи ще до початку воєнних дій наполягали на особливому статусі Донецької та Луганської областей, на ухваленні спеціального закону, що регулюватиме роботу місцевого самоврядування у цих областях.

«При цьому такий підхід до децентралізації передбачав територіальну цілісність і суверенітет України. Сьогодні під цим підписалися як представники України, так і Донбасу. Для розуміння цього знадобилися тисячі жертв, сотні тисяч біженців, зруйнована інфраструктура Донбасу. Життя ще раз підтвердило, що комуністи мали рацію», - підкреслив парламентарій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32