Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) констатує погіршення ситуації із захворюванням на лихоманку Ебола в Ліберії. Про це йдеться в опублікованій заяві ВООЗ.

Зазначається, що передача вірусу прискорилася, а кількість нових випадків зростає в геометричній прогресії. Підтверджені випадки захворювання зареєстровані у 14 із 15 провінцій країни.

ВООЗ констатує низьку ступінь забезпеченості країни медичними кадрами. Коли почався спалах, у Ліберії був лише 1 лікар для лікування майже 100 тис. осіб. З медичних працівників 152 були інфіковані і 79 померли.

Наразі в Ліберії найвища загальна кількість зареєстрованих випадків зараження і смертельних випадків. Станом на 8 вересня - 2 тис. випадків зараження і більше 1 тис. смертей. Показник летальності - 58% також є одним із найвищих.

Спалах лихоманки Ебола був зареєстрований у березні 2014 року в Гвінеї. Пізніше захворювання поширилося на Ліберію і Сьєрра-Леоне. Випадки захворювання почали фіксуватися в Сенегалі та Демократичній Республіці Конго. У трьох найбільш уражених захворюванням країнах оголошено надзвичайний стан.

За даними ВООЗ на 4 вересня, кількість загиблих від епідемії вірусу Ебола перевищила 1900 осіб, заявила глава Всесвітньої Організації охорони Здоров'я Маргарет Чен.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом