На території України впродовж поточного тижня очікується тепла погода, місцями короткочасні опади. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, передає прес-служба ДержНС.

«8-10 вересня невеликі дощі очікуються на Лівобережній Україні, а 10-15 вересня - на заході. Температурний режим на всій території становитиме +22-28 °С, на півдні в окремі дні - до +30 °С», - розповів Кульбіда.

Також директор Гідрометцентру зазначив, що минулого тижня гідрометеорологічні умови не мали негативного впливу на функціонування галузей економіки та умови життєдіяльності населення нашої країни й істотних змін погоди найближчими днями не передбачається.

Однак, за його словами, через тривалу суху погоду в умовах високого температурного режиму в Україні створюються умови для підвищеної пожежної небезпеки. На сьогодні вона досягла найвищого рівня - 5-го класу - в південних областях, а також на території Кіровоградської, Дніпропетровської, частково Харківської, Донецької та Луганської областей. Четвертий клас рівня небезпеки сформувався практично у всіх північних та більшості західних областей.

У зв'язку з цим директор Гідрометцентру вважає за необхідне нагадати, що громадяни, перебуваючи на природі, повинні розуміти рівень небезпеки виникнення пожеж й не допускати їх виникнення.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом