Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі Дідьє Буркхальтер заявив, що ОБСЄ направила в Україну ще 59 спостерігачів для моніторингу ситуації з припиненням вогню у східних регіонах України.

«Спеціальна моніторингова місія передислокувала протягом останніх двох днів 59 фахівців з певним досвідом у сфері моніторингу припинення вогню», - повідомляє сайт ОБСЄ з посиланням на заяву Буркхальтера.

Згідно з повідомленням, голова ОБСЄ допустив, що з цією метою можуть використовуватися безпілотні літальні апарати, однак дискусія з цього приводу ще ведеться.

Буркхальтер також закликав всі сторони забезпечити реалізацію підписаного в Мінську протоколу про припинення вогню і конструктивно брати участь у подальшому діалозі для його забезпечення, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Раніше в ОБСЄ заявили, що мають намір довести кількість спостерігачів в Україні до 500 осіб для моніторингу дотримання припинення вогню на сході країни.

Як раніше повідомляв ForUm, на переговорах контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР і ЛНР і ОБСЄ в Мінську був підписаний протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці, 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом