Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) надасть Україні гуманітарну допомогу для забезпечення потреб переміщених осіб у ліках і виробах медичного призначення, повідомляє в понеділок прес-служба Національної академії наук України.

За інформацією прес-служби, обсяг гуманітарного вантажу розрахований для надання медичної допомоги 170 тисячам осіб протягом трьох місяців. При цьому термін придатності препаратів становить кілька років.

«Загальна вартість гуманітарного вантажу - близько 2,4 мільйона гривень», - йдеться в повідомленні.

До складу гуманітарної допомоги входять три види стандартних наборів лікарських засобів і виробів медичного призначення для надання медичної допомоги при надзвичайних ситуаціях. Серед них антибіотики, знеболювальні, фізрозчини, перев'язувальний матеріал, хірургічний інструментарій для акушерських або хірургічних втручань, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Після визнання Міністерством соціальної політики вантажу гуманітарним протягом п'яти днів він надійде в Україну, де його направлять до медичних установ, що надають допомогу переміщеним особам та особам, які перебувають у зоні АТО», - підкреслили в Національній академії медичних наук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом