За минулу добу на обстановку на кордоні впливав режим припинення вогню, проте члени незаконних збройних формувань його періодично порушували.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, згідно з повідомленням, 7 вересня о 18.40 на прикордонний наряд в районі смт. Тельманове (Донецька обл.) було скоєно збройний напад, прикордонники змушені були відкрити вогонь у відповідь.

В цей самий день, але вже о 21.30, рейдова група виявила розвідника, який вів приховане спостереження за постом технічного спостереження і опорним пунктом в районі Маріуполя.

«Під час затримання невідомий намагався втекти на автомобілі, внаслідок чого прикордонники, після попереджувальних пострілів вгору, відкрили вогонь по автомобілю. Невідомий, що намагався сховатися, був затриманий», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних сил України припинити вогонь на Донбасі починаючи з 18.00 5 вересня.

Нагадаємо, 5 вересня на переговорах контактної групи між представниками України, самопроголошених ДНР і ЛНР з участю ОБСЄ в Мінську підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці, 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом