В Україні за півтора місяця до парламентських виборів не займатимуться моніторингом життя чиновників.

Про це в коментарі кореспондентові Forum'у повідомив президент аналітичного центру «Політика», екс-перший заступник глави Національного агентства України з питань державної служби Ігор Попов.

«Проблему поставлено абсолютно правильно. Є низка чиновників, які декларують, що на держслужбі вони заробляють копійки, а живуть не по кишені. Боротися з цим намагався попередній уряд. Були розроблені і прийняті парламентом посилювальні поправки до закону «Про боротьбу з корупцією», яким передбачалося декларувати не тільки доходи, майно, але й великі витрати. На сьогодні механізм не запущений», - нагадав Попов.

На його думку, в Україні найближчим часом моніторинг вводитися не буде.

«Те, про що зараз сказав прем'єр-міністр, за попередні 5 місяців його роботи можна було вже зробити. В останні півтора місяця до виборів цього явно ніхто не робитиме, тому така пропозиція залишиться на рівні декларацій. Є прецеденти в країнах заходу (і це працює), коли вводяться посади державних уповноважених для боротьби з корупцією. В США працює ФБР, що відстежує витрати чиновників. Також працює ФСБ у Росії. Вони публічно чи ні «притискають» тих чиновників, які витрачають великі кошти. У нас це також можна зробити, але зараз ніхто впроваджувати цього не буде», - прогнозує він.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України запроваджує процедуру моніторингу рівня життя держслужбовців I-III категорій.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146