Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер виступає за прийняття до жовтня проміжного рішення щодо газової проблеми між Росією і Україною. Про це сказав Еттінгер в Баку перед початком переговорів з міністром енергетики України Юрієм Проданом.

За словами єврокомісара, до кінця тижня сторони мають намір призначити дату тристоронньої зустрічі за участю Росії, Європейської комісії та України.

«І протягом двох тижнів постараємося обговорити газові питання, щоб знайти проміжне рішення (щодо ціни. - Ред.) до жовтня», - сказав Еттінгер.

У свою чергу Продан заявив: «Ми налаштовані на компроміс. Наші пропозиції практично завжди були єдині з Єврокомісією, і сподіваюся, що так буде і далі», - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, 16 червня «Газпром» скоротив до нуля поставки газу для України, залишивши тільки обсяги прокачування для європейських споживачів. Крім того, Україна і Росія подали позови до Стокгольмського арбітражу: Україна - про встановлення справедливої ціни на газ при збереженні чинного контракту та стягнення 6 млрд дол. як переплату в попередні періоди. Позовна вимога російської сторони - стягнути з України борг за спожите паливо у розмірі 4,5 млрд доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34