Банкіри відмовляють військовослужбовцям у наданні кредитів. Про це «Вестям» розповів офіцер спецпідрозділу Нацгвардії Олег, який зараз перебуває на ротації у Києві і готується повернутися на Донбас.

«У мене зламався телефон, хотів в кредит купити новий, хороший: щоб можна було фотографувати і читати новини. Але в банку, де намагався отримати кредит у 5 тис. грн на трубку, запитали, чи беру участь я в АТО, і тут же відмовили в кредитуванні, коли я ствердно відповів. Те ж саме відбулося і в іншому банку, де менеджер повідомила, що у них діє усне розпорядження не видавати позики бійцям АТО», - розповів він.

Цікаво, що фінансисти пояснили таке ігнорування навіть не побоюваннями за життя позичальника, який ризикує не повернутися з військової служби, а прийнятим у серпні законом, що зобов'язує банки списати всі штрафи та відсотки за кредитами для тих, хто воює зараз на Донбасі.

«Зрозуміло, що ми списали всі штрафи і відсотки, але обнулили кредитні ліміти по картках. Оскільки банк не може видавати безвідсоткових кредитів», - сказав прес-секретар Приватбанку Олег Серга. Водночас банкіри визнають, що у людини залишається можливість промовчати, а то і обдурити їх.

Просто позику потрібно просити не у своєму банку, де вам списали відсотки, а в іншому. «Незрозуміло, як можна розпізнати військового. Коли клієнт приходить у банк за кредитом, він же не приносить ні військовий квиток, ні виписку з військкомату. Теоретично, він може отримати кредит», - сказав заступник голови правління Укрсиббанку Костянтин Лежнін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37