Суть і тональність заяв НАТО щодо ситуації навколо України призведуть до нагнітання напруженості і ставлять під загрозу прогрес у мирному процесі, заявили 5 вересня у міністерстві закордонних справ Російської Федерації.

«Суть і тональність заяв щодо ситуації навколо України укупі з анонсованими планами проведення спільних з Києвом навчань країн-членів НАТО на території цієї країни до кінця року неминуче призведуть до нагнітання напруженості, ставлять під загрозу зриву прогрес, що нмітився у мирному процесі в Україні, сприяють посиленню розколу в українському суспільстві», - сказано в коментарі МЗС РФ.

Російське зовнішньополітичне відомство також заявило, що проаналізує рішення саміту НАТО, в тому числі в контексті відповідності до положень основоположного акту РФ-НАТО та інших угод, повідомляють РІА «Новости»

Як повідомляв ForUm, Естонія, Латвія, Литва, велика Британія, Данія, Норвегія і Нідерланди в ході саміту НАТО в Уельсі підписали угоду про намір створити об'єднані військові сили швидкого реагування (Joint Expeditionary Force). Також на саміті прийнято рішення про те, що командні пункти НАТО з'являться в країнах Балтії та Польщі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31