Президент України Петро Порошенко заявляє, що на базі досягнутих домовленостей про припинення вогню на сході України завтра, 6 вересня, буде розпочато обмін полоненими і розроблено «дорожну карту», в рамках якої буде проведено ряд заходів з деескалації ситуації.

«Ми плануємо в найближчому майбутньому провести обмін заручниками, починаючи з завтрашнього дня», - сказав Президент у п'ятницю в Ньюпорті.
Порошенко зазначив, що протокол, підписаний в Мінську, містить 12 пунктів. «На базі цього документу буде розроблено "дорожну карту" і крок за кроком будуть розроблені всі 12 кроків», - підкреслив він.

«У цьому протоколі 12 практичних кроків, щоб встановити мир і стабільність в частині Донецької та Луганської областей, поважаючи суверенітет і територіальну незалежність України. Це базові положення для вирішення кризи на сході України», - додав Глава української держави, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми надамо амністію всім тим, хто включений в мирний план», - підкреслив Порошенко

Президент запевнив, що українська сторона зробить все від неї залежне, щоб встановити мир і стабільність у східній частині України.
Порошенко також зазначив, що Україна готова зробити кроки щодо децентралізації влади в деяких районах Донецька і Луганська, надавши їм економічну свободу з дотриманням культурних традицій національних меншин.

При цьому Порошенко підкреслив, що реалізується мирний план, який базується на територіальній цілісності України.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь на Донбасі, починаючи з 18.00 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом