Лідери країн-членів НАТО, що були присутні на саміті в Уельсі, підтримали мирний план Президента України Петра Порошенка. Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Є розуміння, що потрібен мир, але НАТО готове зробити рішучі кроки, щоб наблизити мир і підтримати Україну в непрості часи», - зазначив Чалий в інтерв'ю журналістам.

Він висловив переконання, що візит Глави Української держави до Великобританії і Північної Ірландії є успішним, і «цілі, які ставилися, досягнуті». «Якість розмови, глибина взаємодії, довіру, яка встановилася між Президентом України та світовими лідерами, дає нам можливість досягати успіху як сьогодні, так і в майбутньому, коли буде встановлено мир», - сказав заступник глави АПУ.

Чалий зазначив, що НАТО прийнято рішення про створення чотирьох трастових фондів, через які Україні буде виділено 15 мільйонів євро для підтримки реформ у секторі безпеки. «Мова йде про те, що ми повинні вже сьогодні посилювати Збройні сили... НАТО серйозно налаштоване посилити допомогу Україні, зокрема, в реформуванні сектору безпеки і Збройних сил - це найперше завдання», - сказав він.

«Формується підтримка побудови реальної української армії, яка була зруйнована і сьогодні відновлюється. В НАТО розуміють, що ті герої, які сьогодні на Донбасі відстоюють територіальну цілісність України, борються також за безпеку Європи і світу», - додав Чалий.

Також він підкреслив, що такої підтримки, яка надається сьогодні в Україні блоком, не було за всі роки взаємодії нашої країни з НАТО. «Важливо, що наше особливе партнерство з НАТО поглиблюється, воно спрямоване на конкретні завдання», - зазначив заступник глави АПУ.

Нагадаємо, 4 вересня Президент України Петро Порошенко заявляє, що Україна буде піднімати питання про вступ до Північноатлантичного альянсу після проведення необхідних для цього реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48