НАК «Нафтогаз України» оголосила тендер на надання безвідкличних безумовних банківських платіжних контргарантій на граничну суму $40 млн або 40 млн євро.

Згідно з оголошенням держхолдингу у «Віснику державних закупівель», тендерні пропозиції приймаються до 6 жовтня 2014 року. На цю ж дату заплановано їх розкриття.

Призначення фінансової послуги: для одержання безвідкличних безумовних банківських гарантій платежу на першу вимогу від іноземних банків, які мають кредитний рейтинг не нижче Baa2 Moody's або аналогічний від S&P або Fitch, для забезпечення придбання та транспортування природного газу в Україну через європейські транспортні системи шляхом укладення відповідних договорів з постачальниками природного газу та/або операторами ГТС, зокрема Eustream (Словаччина).

Розмір тарифу за надання та управління послугою не повинен перевищувати 2% річних від загальної суми контргарантій, включаючи тарифи іноземного банку.

Забезпеченням виступають майнові права на отримання грошової виручки за контрактами, товари в обороті або грошові кошти НАК.

Як повідомлялося, аналогічний тендер на надання безумовних, безвідкличних банківських платіжних контргарантій, але на суму $15 млн або 15 млн євро «Нафтогаз України» оголосив 17 липня, але визнав торги такими, що не відбулися.

«Нафтогаз України» до 2019 року викупив більшу частину вихідних транспортних потужностей на газопроводі Вояни-Ужгород у словацького оператора газотранспортної системи Eustream для поставок природного газу маршрутом європейський ринок - Україна.

В період з 1 по 4 вересня Україна імпортувала з боку Словаччини близько 92 млн куб. м природного газу. При цьому ще в період тестових поставок природного газу з боку Словаччини в Україну з 16 серпня по 1 вересня надійшло понад 135 млн куб. м природного газу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Нафтогаз України» об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57
Теги