В Україні підписання мирного плану в Мінську розцінять і як перемогу, і як поразку. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

«Складно сказати, оцінять мирний план як перемогу чи як поразку України. Думки щодо нього розділяться. Будуть ті, хто його привітає, радіючи з того, що припиняться вбивства. І ті, хто засудить. Переговори з так званими ЛНР і ДНР, будь-яка, таким чином, їх легітимізація - це шлях до появи в Україні свого Придністров'я», - сказав Голобуцький.

На думку політолога, мирний план вирішує тактичні, але не політичні завдання.

«Залишається безліч питань: правовий статус цих територій, що буде з кордонами і т.д. Враховуючи, що сторона агресії (Росія) має повну владу над цими територіями і може посилати туди що завгодно, з'являється такий феномен у нашому житті. Я прихильник того, що, якщо ми дійсно не можемо далі воювати, то потрібно визнати ці території окупованими, як Крим. І жити з розумінням цього, але ні в якому разі не йти на переговори. Через два місяці Порошенку і партіям поставлять питання: якщо ми повернулися до того, з чого починали, то навіщо було стільки людей посилати на смерть?» - вважає Голобуцький.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154