У Мінську, в приміщенні «Президент-готелю», проходить чергове засідання тристоронньої контактної групи (Україна-ОБСЄ-Росія) з урегулювання ситуації на сході України. Зустріч розпочалася о 14.00.

Україну представляє екс-президент Леонід Кучма.

Інтереси так званих Донецької та Луганської народних республік на зустрічі контактної групи представляють прем'єр-міністр ДНР Олександр Захарченко та голова ЛНР Ігор Плотницький, повідомив перший віце-прем'єр ДНР Андрій Пургін, повідомляє «БЕЛТА».

«До Мінська для участі у засіданні контактної групи від Луганської народної республіки прибули Ігор Плотницький і голова Верховної ради ЛНР Олексій Карякін», - сказав Пургін, який також буде брати участь у зустрічі.

У переговорах також беруть участь представники ОБСЄ і посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

Очікується, що учасникам переговорів будуть представлені плани щодо врегулювання військового конфлікту на південному сході України, запропоновані президентом України Петром Порошенком і президентом РФ Володимиром Путіним, зазначає «Радіо Свобода».

Зурабов на питання журналістів, чи будуть сьогодні підписані якісь документи, відповів одним словом: «Будуть».

Як раніше повідомляв ForUm, учасник тристоронньої контактної групи від української влади - другий президент України Леонід Кучма - сподівається, що за результатами зустрічі контактної групи буде підписано відповідний документ.

Нагадаємо, 4 вересня Президент України Петро Порошенко заявив, що двостороннє припинення вогню можливе у разі підписання 5 вересня на зустрічі контактної групи в Мінську документа щодо реалізації мирного плану.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом