Співробітники управління боротьби з організованою злочинністю Головного управління МВС України в Одеській області затримали «злодія в законі», відомого у кримінальних колах на прізвисько Курша. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Встановлено, що «коронований» авторитет перебував на території України незаконно. Минулого року його затримали в м. Саки (РФ). Тоді він перетнув кордон з порушенням міграційних правил, ігноруючи заборону на в'їзд в країну.

За словами начальника УБОЗ Олега Беха, в цьому році злочинець, змінивши прізвище, знову прибув в Україну і намагався встановити контакти з місцевим криміналітетом.

«Відомо, що "коронований" авторитет підтримує і поширює "злодійські традиції", бере активну участь у "сходках". Він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за участь у незаконному злочинному формуванні, незаконний обіг зброї і наркотиків в Російській Федерації та Грузії», - зазначили в повідомленні.

Чоловік був «коронований» в 1998 році і два рази відбував покарання у Грузії за належність до цієї категорії осіб. Звільнений з місць позбавлення волі за амністією в кінці 2012 року.

Як повідомляв ForUm, «злодія в законі» Куршу видворили з України у квітні 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом