Співробітники Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду не пропустили до Криму кілька партій свіжомороженої риби загальною вагою 70 тонн без необхідних документів, повідомляє прес-служба управління Россільгоспнагляду по Криму і Севастополю.

Зокрема, 20 т свіжомороженої риби невідомого походження намагалися завезти в Крим через пункт пропуску «Армянськ» з одеського підприємства ТОВ «Рибмаркет плюс» на адресу севастопольського ТОВ «Бонфіш».

На цьому ж пункті пропуску було затримано автомобіль з 10 т замороженої риби, відправником якої значилося ТОВ «РК Імперіал» з Херсона, а одержувачем - керченське підприємство «Консалтинг Південь». На рибу, що перевозилася, не виявилося ветеринарних супровідних документів, які могли б засвідчити її придатність до вживання.

«Власники ще двох великих партій свіжомороженої риби, намагаючись провезти її на територію півострова, пішли на обман і документарну підробку», - повідомляють у фітосанітарному відомстві РФ.

Зокрема, підприємці херсонського товариства «Продуктова гільдія» оформили поставлену в Україну з Норвегії скумбрію як рибу з Ісландії. А приватний підприємець із Запоріжжя під ветеринарним свідоцтвом українського зразка намагався провезти в Джанкой близько 4 тонн канадської та іспанської риби, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вся заборонена до перевезення риба була повернута на територію материкової України.

Нагадаємо, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом