Герої Майдану погодяться на мирне врегулювання на Донбасі лише на українських умовах, сказав Forum'y політолог Ігор Попов.

«Якщо українська позиція буде підтримана в мирній угоді, то хоч і з труднощами, але й герої Майдану, і добровольчі загони можуть її підтримати. Якщо ні - це здача частини української території так само, як Криму», - зазначив він.

«Все залежить від умов. Ключова умова - чиї війська контролюватимуть безпеку на Донбасі. Путін пропонує, щоб це були російські війська, і вимагає виведення українських військ з території Донбасу. Це є неприйнятним», - уточнив експерт.

При цьому Попов додав, що в українському суспільстві існує два погляди на укладення миру.

«Порошенко зараз намагається об'єднати навколо себе всіх прихильників миру. Але їх можна поділити на прихильників миру будь-яким шляхом - це більшість людей, що проживають в східних областях, і прихильників миру на наших умовах, які проживають у центральній та західній Україні», - зазначив політолог.

При цьому, на думку експерта, політики поділяються на прихильників миру або війни.

«Є партія миру за всяку ціну, партія примирення - на сьогодні Порошенко її представляє, і вона має кращі рейтинги. А є партія війни до перемоги, і її уособлює Радикальна партія Ляшка», - сказав Попов.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом