Підписання документа щодо реалізації мирного плану не означає, що Президент України Петро Порошенко погодився на всі пропозиції президента Росії Володимира Путіна. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політичний експерт Центру громадських відносин Євген Магда.

«Бажання миру - це природно для будь-якої нормальної людини. Але сьогодні в суспільній свідомості є викривлене сприйняття: якщо Порошенко говорить про мирний план, значить, він повністю погодився з планом Путіна. Але я не зустрічав заяв про те, що Порошенко погодився на всі пропозиції президента РФ. І було б дивно, якби він погодився на всі пункти, враховуючи, що вони носять декларативно-маніпулятивний характер», - сказав Магда.

На думку експерта, слід розуміти, що у Мінську українська сторона виступить зі своїми ініціативами.

«Я не бачу причин думати, що Україна погодиться на всі пропозиції Путіна, підніме руки вгору і дозволить нашим недоброзичливцям скористатися такою ситуацією. Це перебільшення», - вважає він.

Нагадаємо, 4 вересня Порошенко заявив, що двостороннє припинення вогню можливо у разі підписання документа щодо реалізації мирного плану 5 вересня на зустрічі контактної групи в Мінську.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом