Президент України Петро Порошенко сподівається, що 5 вересня в Мінську почнеться імплементація мирного плану на Донбасі. Про це, як повідомляє прес-служба Глави Української держави, він заявив на зустрічі з президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським під час перебування на саміті НАТО.

Зокрема, Порошенко поінформував свого польського колегу про розвиток ситуації на Донбасі та можливість впровадження мирного плану.

Президент України підкреслив, що на Тристоронній зустрічі контактної групи, проведення якої планується 5 вересня в Мінську, може бути підписано документ, яким передбачається поетапність впровадження мирного плану. «Сподіваюся, що імплементацію мирного плану буде розпочато вже завтра. Першим його пунктом є двостороннє припинення вогню», - зазначив Порошенко.

Президент Польщі рішуче засудив російську агресію в Донецькій і Луганській областях та дії, спрямовані на підрив державності України. «Ми підтримуємо територіальну цілісність і незалежність України», - сказав він.

Сторонами була досягнута домовленість про тісну співпрацю в політичній, оборонній, економічній та інших сферах.

Коморовський поінформував про готовність польських експертів допомагати Україні в процесі імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, а також у проведенні структурних реформ та реформування системи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що двостороннє припинення вогню є можливим у разі підписання документа щодо реалізації мирного плану 5 вересня на зустрічі контактної групи в Мінську.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом