Агропромисловий комплекс можуть обвалити зміни в оподаткуванні. Таку думку висловив у коментарі кореспондентові Forum'у експерт з питань АПК Володимир Коновальчук.

«Найголовніший ризик зараз - якщо наша власна держава не буде правильно проводити економічну політику. Ніякий Путін не зможе нашкодити агропромисловості так, як це може зробити скасування пільгового оподаткування», - зазначив експерт.

При цьому він уточнив, що сільське господарство понесло збитки через воєнні дії на сході країни, а також - через втрату ринків збуту в Росії.

На думку Коновальчука, агропромисловий комплекс тримається за рахунок податкових пільг.

«Цього року в умовах загального падіння економіки сільське господарство сильно розвиватися не буде, але і падати - теж не буде. І можливо це тільки тому, що чинна податкова система підтримує АПК. У разі, якщо це скасувати - наша сільськогосподарська продукція стане неконкурентоспроможною на зовнішньому ринку. А якщо у нас є конкурентна перевага - інвестори починають вкладати туди гроші», - пояснив експерт.

При цьому Коновальчук висловив думку, що аграрний сектор є одним з найбільш перспективних в країні.

«Сільське господарство - це одна з наших конкурентних переваг на світових ринках. Його потрібно розвивати, пестити і леліяти. І не треба лізти до оподаткування. Тим, що там зараз є, аграрії задоволені, не потрібно нововведень. Це найголовніше», - підсумував експерт.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126