Подорожчання природного газу в Україні призведе до зростання цін на хліб. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у повідомив політолог, економічний експерт Володимир Цибулько.

«Ціна хліба прив'язана не тільки до вартості зерна. В першу чергу на неї впливають логістичні витрати і вартість енергоресурсів. Якщо газ для випікання буде дорожчим - це одразу ж відобразиться на ціні хліба», - сказав Цибулько.

Крім того, він пояснив, що паливний ринок страхує себе від ризиків, пов'язаних з девальвацією.

«Коли закуповують за кордоном паливні матеріали, страхують їх від ризиків банківських коливань курсу за верхньою планкою. В кінцевому результаті це формує завищену ціну на паливо. Ніхто знижувати вартість палива потім не збирається. Кінцевий споживач платить за все зі своєї кишені. Так що на вартість хліба вплинуть не лише витрати на борошно, але й ціни на енергоресурси», - додав він.

Нагадаємо, що постановою Кабміну №381 від 27.08.2014 р. внесено зміни до Порядку постачання та використання борошна, виробленого із зерна Державного інтервенційного фонду. Тепер хлібопекарські підприємства мають право використовувати таке борошно для виготовлення хліба вагою більш як 500 грамів.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

100