Генеральний секретар НАТО Андрес Фог Расмуссен вітає будь-які мирні зусилля, в тому числі і запропонований президентом Росії Володимиром Путіним план врегулювання ситуації на Донбасі, але наголошує на важливості дій, а не слів.

Про це Расмуссен заявив сьогодні в Ньюпорті перед початком роботи саміту Альянсу, відповідаючи на запитання, чи зможе мирний план Путіна сприяти покращенню ситуації в Україні.

«Що стосується так званого мирного плану, то, по-перше, дозвольте мені наголосити, що ми вітаємо всі зусилля, які спрямовані на мирне врегулювання кризи в Україні. Сказавши це, я також мушу зауважити, що враховується те, що відбувається в дійсності. Ми, на жаль, продовжуємо бути свідками участі Росії в дестабілізації ситуації на сході України», - сказав генсек Альянсу.

У зв'язку з цим Расмуссен знову закликав Росію забрати свої війська від українського кордону, припинити постачання зброї і відправку бойовиків в Україну, підтримку незаконних збройних формувань і розпочати конструктивний політичний процес.

«Це буде справжніми кроками для мирного вирішення кризи в Україні», - підкреслив він, повідомляє УНІАН.

Як повідомляв ForUm, НАТО та Україна, в рамках саміту Альянсу в Ньюпорті (Уельс), обговорять кроки на шляху зміцнення партнерства і підпишуть спільну декларацію, заявив генсек НАТО Андрес Фог Расмуссен.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом