Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Лаєн скептично оцінила представлений вчора президентом Росії Володимиром Путіним план мирного врегулювання ситуації на Донбасі і закликала дочекатися реальних кроків з боку росіян.

Як передає РАР, про це міністр сказала в інтерв'ю німецькому каналу ZDF перед від'їздом на саміт НАТО.

«Я б хотіла, щоб план з семи пунктів був сигналом надії... (проте) в минулому Путін так часто щось говорив, а потім робив щось навпаки, що зараз я б хотіла почекати і побачити, чи будуть після слів вчинки», - сказала вона, повідомляє «УНІАН».

Міністр також зазначила, що німецький уряд не планує змінювати свою раніше озвучену позицію і поставляти зброю в Україну, пояснивши це тим, що конфлікт на Донбасі можна вирішити виключно дипломатичним шляхом.

«Німецький уряд виключив можливість поставок зброї Україні, і це надалі актуально, оскільки цей конфлікт не можна розв'язати за допомогою військових методів», - сказала вона.

Міністр зазначила, що запроваджені Заходом санкції «сильно вдарили по Росії», водночас вона впевнена, що необхідно вести діалог з російською владою для вирішення кризи на Донбасі «за столом переговорів».

Як повідомляв ForUm, Путін запропонував свій план припинення військового конфлікту в Україні.

Порошенко також сподівається, що в п'ятницю, 5 вересня, тристороння контактна група почне переговори про процеси мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, а також що будуть зроблені реальні кроки для досягнення миру.

Раніше Порошенко в ході телефонної розмови з президентом РФ обговорив режим повного припинення вогню.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом