«Сім пунктів» російського президента Володимира Путіна для вирішення кризи в Україні нагадують спробу уникнути подальших санкцій Європейського союзу проти Росії, повідомили ForUm'у в прес-службі Кабінету Міністрів.

«Цей черговий «план» - спроба окозамилювання для міжнародного співтовариства перед самітом НАТО і спроби уникнути неминучих рішень Європейського союзу про введення нової хвилі санкцій проти Росії», - заявив Яценюк.

«Цей план Путіна - це знищення України і відновлення СРСР», - також додав прем'єр.

За його словами, планам Путіна немає підстав довіряти. «Всі попередні узгоджені Росією домовленості - у Женеві, в Нормандії, в Берліні, в Мінську - російський режим або просто ігнорував, або нахабно порушував».

«Найращий план для припинення війни Росії проти України складається лише з одного пункту: Росія прибирає свою регулярну армію, найманців і терористів з української території. І тоді в Україні буде мир», - підкреслив глава уряду.

«Ми очікуємо рішень НАТО і Європейського союзу щодо зупинення агресора», - резюмував Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент РФ Володимир Путін вважає, що для припинення кровопролиття і стабілізації обстановки на сході України обидві сторони конфлікту повинні узгодити і здійснити ряд дій: припинити активні наступальні операції українських збройних сил, відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією та всіма видами систем залпового вогню, виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян та населених пунктів у зоні конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45