В цьому році на святкування єврейського свята Рош-а-Шана в Умані очікується прибуття близько 30 тисяч паломників із понад 20 країн світу, в основному з Ізраїлю та США.

Як повідомляє управління зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України, забезпечення громадського порядку в цьому році буде мати свою специфіку, пов'язану з міжнародними та внутрішніми факторами.

«Міліцією Київської, Одеської та Черкаської областей буде організована цілодобова робота оперативних штабів. Їхнє завдання - постійне відстеження обстановки і негайне реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій», - сказав заступник глави МВС Сергій Яровий.

За його словами, для охорони громадського порядку буде задіяно понад 400 працівників міліції, багато з яких мають практичний досвід роботи в зоні АТО.

Крім цього, для запобігання можливих екстремістських актів під час проведення культових заходів, в Умані буде проведено комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання територій, де безпосередньо заплановано проживання паломників-хасидів, після чого доступ інших громадян до цих місць буде тимчасово обмежений. Зокрема, буде забезпечена охорона під час прибуття паломників-хасидів в міжнародні аеропорти «Бориспіль», «Жуляни» та «Одеса» та організовано перевезення паломників у супроводі правоохоронців.

5775-й Новий рік - Рош-а-Шана - в цьому році буде відзначатися з 24 по 26 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49