Чехія виступає проти того, щоб розроблювані в Євросоюзі нові санкції проти Росії включали заборону на експорт в РФ машинобудівної продукції так званого подвійного призначення. Про це після засідання уряду повідомив прем'єр-міністр республіки Богуслав Соботка.

«Чеська Республіка до подібних санкцій додасть свої умови з метою зберегти експорт (в Росію) продукції машинобудування так званого подвійного призначення», - сказав прем'єр-міністр.

Він також висловив надію, що Євросоюзу взагалі не доведеться ухвалювати нові санкції, оскільки «до п'ятниці має стати ясно, чи призведе до якихось реальних наслідків інформація про прогрес у переговорах між Росією і Україною, що дозволило б ЄС відмовитися від політики посилення санкцій».

Позицію прем'єр-міністра підтримав міністр промисловості і торгівлі Чехії Ян Младек. «Я проти того, щоб були якісь обмеження на вивезення продукції подвійного призначення, передусім обробних інструментів, оскільки це просто безглуздо», - сказав він, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Як повідомляв ForUm, влада країн Євросоюзу в п'ятницю визначиться з пакетом нових санкцій проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

81