Прокуратура Закарпатської області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом щодо припинення діяльності благодійного фонду «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Бейлі Ковача», створеного праворадикальною партією Угорщини «За кращу Угорщину» («Йоббік»), у політичній програмі якої задекларовано повернення українського Закарпаття до складу Угорщини.

Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

«З метою реалізації зазначених задумів партією створений і зареєстрований благодійний фонд «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Бейлі Ковача», діяльність якого спрямована на втручання у внутрішні справи України та посягання на її територіальну цілісність», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що благодійна організація у Берегові діє з грубими порушеннями законодавства України.

Зокрема, встановлено відсутність фонду за місцеперебуванням, в результаті чого складено відповідний акт. На підставі цього державним реєстратором Берегівського міськрайонного управління юстиції внесено відповідний запис. Згідно з українським законодавством, це є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення діяльності юридичної особи.

Також, всупереч Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», зазначений благодійний фонд протягом 2013-2014 років не подавав фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва та податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом