Польська влада дозволила перевозити через кордон не більше п'яти бронежилетів і п'яти касок для цілей індивідуальної охорони осіб, що вп'ятеро більше від попередньої норми, повідомляє «УНІАН» з посиланням на прес-секретаря Митної служби в м. Бяла-Подляска Мажену Семенюк.

Вона уточнила, що новий порядок діє з 22 серпня цього року.

За словами прес-секретаря, таку кількість бронежилетів і касок можна перевозити виключно для цілей власної оборони і найближчих родичів.

«Якщо хтось їде на кілька годин за кордон, щоб купити в Україні якісь продукти, то це не цей випадок», - зазначила вона.

Нагадаємо, після початку антитерористичної операції на Донбасі українці організувалися в групи, які перевозили через польсько-український кордон сотні бронежилетів та касок, оскільки для перевезення оптових партій потрібно було отримати спеціальний дозвіл Міністерства економіки.

Кожен з учасників таких акцій брав один бронежилет та одну каску й казав польським митникам і прикордонникам, що використовує їх для власної оборони. Пізніше це озброєння передавалося учасникам АТО на Донбасі.

Польська прокуратура порушила кілька справ, коли українці намагалися вивезти великі партії бронежилетів і касок в Україну з Польщі без необхідного дозволу, але згодом закрила їх у зв'язку з «малою шкодою для суспільства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336