Уряд України розраховує на допомогу Заходу в питаннях реабілітації та соціальної підтримки учасників антитерористичної операції (АТО) на сході країни. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів і презентуючи план відновлення України.

«Реабілітація учасників АТО, надання їм соціальної та психологічної допомоги. Тут ми очікуємо допомоги Заходу, як фінансової, так і технічної. Протезування та медична допомога, в тому числі за кордоном. Тут ми також провели десятки переговорів», - сказав прем'єр.

Водночас, за словами Яценюка, в рамках реабілітації учасників АТО і допомоги сім'ям загиблих уряд реалізує програму з надання житла.

Також він повідомив, що для рідних і близьких військових, загиблих у ході АТО, вже виділено 102 млн грн і ця сума надалі буде збільшуватися.

Нагадаємо, 30 серпня в Раді національної безпеки і оборони України заявили, що в ході антитерористичної операції загинули 765 військових, 2 765 - поранені.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом