У Києві затримано псевдомінера станції метро «Лівобережна», який повідомив про замінування, обурившись графіком роботи столичного метрополітену.

Про це ForUm'у повідомили у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві.

Зокрема, чоловік повідомив про замінування близько першої ночі. На місце була направлена слідчо-оперативна група, вибухотехніки та експерти, 200 осіб були евакуйовані.

Водночас співробітники лінійного відділу міліції метрополітену звернули увагу на чоловіка, який спостерігав за роботою правоохоронців неподалік від станції метро. Помітивши правоохоронців, чоловік почав тікати, однак міліціонерам вдалося затримати правопорушника. Ним виявився 24-річний киянин. За його словами, він подзвонив, образившись на співробітників метрополітену: коли він хотів дістатися додому, станцію закрили, а його попросили покинути платформу.

У відомстві підкреслюють, що минулого року затриманий вже погрожував правоохоронцям мінуванням, коли ті затримали його за появу в громадському місці в нетверезому вигляді.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 259 Кримінального кодексу України - «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності», санкції якої передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

Як повідомляв ForUm, метрополітен закривав станцію «Лівобережна» через повідомлення про замінування в тому числі 2 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом