Відмова від позаблокового статусу України посилить конфлікт на сході країни.

Таку думку кореспондентові Forum'у висловив голова комітету Верховної Ради з Національної безпеки та оборони народний депутат Володимир Литвин.

«Це посилить конфлікт на сході Україні і дасть додаткові мотивації нашому сусідові казати, що Україна поводиться непослідовно. А в НАТО нас ніхто не збирається приймати, як і в Євросоюз також», - сказав він.

Литвин нагадав, що свого часу жителі АР Крим були налякані розмовами про те, що на півострові планується розмістити військові бази НАТО.

«Про це було багато розмов і роздумів», - підкреслив він.

Нардеп наголосив, що на сьогодні неможливо вирішити конфлікт на сході країни виключно воєнними діями.

«Сьогодні потрібно включити дипломатію, політичний процес. Канцлер Німеччини Ангела Меркель має рацію, коли каже, що військового розв’язання української кризи не існує. Не потрібно створювати додаткові умови для поглиблення протистояння», - упевнений нардеп.

Також Литвин припускає, що тему відмови від позаблокового статусу і можливого приєднання до Північноатлантичного альянсу порушено у зв'язку з початком виборчої кампанії.

«Це передвиборчі політичні ходи, які свідчать, що у верхівці політичного керівництва держави немає спільних позицій. Розійшлися по своїх політичних партійних домівках і ведуть політичну кампанію, не враховуючи інтереси країни», - підсумував глава профільного комітету ВР.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 серпня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна має намір відмовитися від позаблокового статусу.

Того ж дня законопроект Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення захисту суверенітету і територіальної цілісності України» був зареєстрований у Верховній Раді України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59