Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо вдосконалення порядку забезпечення населення лікарськими засобами, призначеними для лікування соціально небезпечних і важких захворювань. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Документом спрощується процедура реєстрації деяких лікарських засобів і доступу на український ринок медикаментів, що отримали в США та ЄС статус орфанних. Йдеться про засоби, призначені для лікування таких хвороб, як туберкульоз, ВІЛ/ СНІД, вірусні гепатити, важких онкологічних та рідкісних захворювань.

«Тобто скасовується реєстрація в Україні цих лікарських засобів із застосуванням тривалої і складної процедури, яка, по суті, дублює процедури, пройдені в США чи ЄС», - зазначили в прес-службі.

Законом також доповнюється перелік незареєстрованих лікарських засобів, дозволених для ввезення на митну територію України, лікарськими засобами, призначеними для лікування рідкісних (орфанних) захворювань, які в установленому порядку допущені до застосування на території США або ЄС, незалежно від того, чи зареєстровані вони компетентними органами зазначених країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38