Проведення саміту в Мінську у форматі Митного союзу - Україна - Європейський союз було ідеєю Президента України Петра Порошенка, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв'ю російському телеканалу, повідомляє прес-служба глави республіки.

«Я просто зробив те, чого хотіли всі. Порошенко хотів у Мінську провести цей саміт. Він до Росії не поїхав би, ви ж це розумієте, - зазначив президент Білорусі. - Це не я кричав: давайте приїжджайте в Мінськ. Це ідея була Порошенка. І без Путіна ця зустріч тут би не відбулася», - заявив Лукашенко.

Він укотре наголосив, що Білорусь не «грає» на ситуації в Україні. «Ми належимо до одного слов'янського світу. І в цьому світі спалахнула пожежа. І я це болісно та емоційно сприймаю», - заявив білоруський лідер.

Крім того, в прес-службі також повідомили, що Лукашенко поділився думкою про шляхи якнайшвидшого врегулювання внутрішньоукраїнської ситуації, а також розповів про вжиті білоруською стороною кроки щодо пом'якшення деяких гуманітарних наслідків подій, що відбуваються в Україні.

«У ході інтерв'ю були також докладно порушені теми подальшої еволюції Євразійського союзу, перспектив взаємовигідної виробничої кооперації Білорусі і Росії в галузі переробки та постачання сільськогосподарської продукції в умовах введених російською стороною обмежень на імпорт товарів із низки країн», - сказано в повідомленні прес-служби президента Білорусі.

Як раніше повідомляв ForUm, двогодинна розмова Володимира Путіна і Петра Порошенка відбулася в ніч на 27 серпня в Мінську, де проходили контакти на рівні глав держав Митного союзу з Президентом України та представниками ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

76